Дисертацията на Бойко е “Разгъване на маркуч в гориста местност”… Сега тества тези си научни познания в Перник

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Сега, когато държавното скудоумие роди пореден абсурд в Перник, е добре да си спомним какво е учил-недоучил нашият премиер.

Защото, за да управляваш, се иска поне минимално знание, не става съвсем само с ритане на топка и пускане на чалга-лафове, които кефят народа. Като мине кефът, трябва и работа да се върши.

Та да си спомним – Дисертацията на Бойко Борисов е за “разгъването на маркуч в гориста местност”.
Публикация при предна криза от преди няколко години. Забравихме ли вече предните кризи? И че около Бойко са само кризи. Като забравяме, ще се повтаря…

Предната публикация:
Тоя материал започвам с един чужд коментар, защото не съм компетентен по въпроса и защото смятам, че е много показателен, за това кой и как ни управлява.
Според признанията на Бойко голяма роля в живота му е изиграл бившият председател на футболен клуб “Левски” Кръстьо Чакъров.
Той го е забелязал, извикал го да говорят и му е казал: “Бойко, с това досие имаш два начина да успееш, мойто момче – спорт или да направиш дисертация”.
– Аз го послушах и се занимах и с двете! – твърди днес Генерала.
Но поне “едното” не идва преди, а едва след постъпването като преподавател и научен работник по линия на Държавна сигурност. Дисертацията “следва” шефската длъжност на катедрата (във факултета на ДС на школата в Симеоново) вместо да я предхожда, каквото е правилото.
– Аз не съм звезда. Аз съм работил много и като частник, и като служител на МВР. На 27 години защитих дисертация и преподавах във Висшия полицейски институт – твърди в свое… интервю пред сп. “Тема” Генерала.
На 27 години означава през 1986 г., но такива данни – за защита, тогава няма. Пожарникарят нещо се обърква в детайлите от живота си.
Има ги, когато е ставал на 31 години. В това училище на тоталитаризма комунистът-враг Бойко Борисов е защитил работата си на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав”. С диплома № 20109 от 08.05.1990 г. му е присъдено званието “кандидат на науките”, което наскоро отпадна като понятие и се приравни с “доктор на науките”. Получава го непосредствено преди рождения му ден на 13 юни.

Неясно остава как въобще е бил атестиран и защо са му разрешили аспирантурата. Правилото за процедура при придобиване на научна степен изисква полагане на изпит по руски и друг чужд език (каквито не е полагал) и съответната образователна подготовка от ВУЗ (в случая психология, физиология и физическа култура вместо 4-годишния курс по пожарникарство). Само Господ и Бате Бойко си знаят.

И извън книгата – дисертацията е заведена като класифицирана информация (поне така беше по времето, когато правех проучванията за книгата). Въпреки това намерих начин да я прочета. Според мен тя е чисто плагиатство от няколко книжки за източни бойни изкуства и малко философия на дзен-будизма с позоваване на комунистически лозунги. Има го дори и популярният цитат от Феликс Джерджински – “чекистът е човек с хладен ум, горещо сърце и чисти ръце!” Това е скромното ми мнение. Възможно е и да е некомпетно. Дисертацията на Бойко Борисов е разгъването на маркуч в гориста местност

Ето цитат от журналиста Крум Благов, свързан с дисертацията на Бойко Борисов: „Дисертацията на Бойко Борисов се оказа един от най-недостъпните документи в държавата. Търсих я три месеца, а когато я намерих, пътят към нея се оказа миниран. Затова пък мястото, където е скрита, е истинска съкровищница – нещо като пещерата на Али Баба.Научните трудове са написани, за да се четат. Нали се очаква всеки от тях да има някакъв принос, който ще е необходим на следващите учени.
В Германия например една дисертация задължително трябва да бъде публикувана. У нас обаче е така съвсем отскоро. Допреди няколко години дисертациите не само не са се отпечатвали – в регистрационната карта, която попълва всеки автор при предаването й в хранилището, има графа дали разрешава трудът му да се ползва. Ако не е съгласен, дисертацията получава червена сигнатура в Централната научно-техническа библиотека. С червено е обозначена например дисертацията на бившия депутат Добромир Гущеров, защитена през 2007 г. в Москва. Защо – само авторът знае.Бойко Борисов не е забранил да се ползва неговият труд, стига някой да успее да го открие. Премиерът е завършил противопожарния факултет на Академията на МВР и излиза оттам с титлата инженер. После защитава дисертация и получава научната степен кандидат на науките, която сега е заменена с доктор. Според сайта на Висшата атестационна комисия (ВАК) той е получил това звание с диплома № 20 109 от 8 май 1990 г.”
 
Според вещи и запознати дисертацията на Бойко Борисов била „разгъване на маркуч в гориста местност”, твърде актуална за днешните събития и пожари във Витоша.
Afera.bg
http://afera.bg/skandalno/26135.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар