Дневната аудитория на Twitter расте с рекордни темпове под ръководството на Илон Мъск

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Популярността на Twitter достигна рекордно високи стойности тази седмица, след като наскоро беше закупена от Илон Мъск, който заяви, че се надява „да не се стопят сървърите“. През първата му седмица начело на Twitter дневната база от потребители е нараснала средно с 20% на годишна база, според материали, подготвени за рекламодателите.

The Verge отбелязва, че в САЩ, най-големия пазар на Twitter, темпът на нарастване на броя на потребителите е още по-висок. От края на второто тримесечие насам броят на дневните потребители, които ще бъдат монетизирани, е нараснал с 15 млн. и е надхвърлил границата от 250 милиона. През второто тримесечие Twitter имаше 237,8 млн. активни дневни потребители, а годишният темп на нарастване на аудиторията не надхвърляше 16,6 процента.Въпреки това миналата седмица Мъск отбеляза, че социалната мрежа е изправена пред огромен отлив на приходи от реклама. Според документ, предназначен за рекламодателите на Twitter, речта на омразата в социалната мрежа вече е в рамките на историческата норма, като остава между 0,25 % и 0,45 % от туитовете при стотици милиони туитове на ден.


В същото време Twitter уверява рекламодателите, че политиката за модериране на съдържанието в социалната мрежа няма да се промени, докато не бъде създаден специален комитет, който да я формира и контролира. Въвеждането на Twitter Blue, което ще бъде предпоставка за проверка на нови акаунти, няма да засегне потребителите, които вече имат проверени акаунти. За големите корпоративни потребители до името на акаунта им в Twitter ще бъде въведено допълнително обозначение „Official“.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар