Кирил Бойко

Днес беше потвърдено, безапелационно ясно, съществуването на тройна управляваща коалиция в България – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес беше потвърдено, безапелационно ясно, съществуването на тройна управляваща коалиция в България – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Тези три политически субекта имат управляващо правителство, избрано с техните гласове, а днес избраха председатели и заместник-председатели на парламентарни комисии. Човекът полиглот, човекът “конгрaчулейшънс”, човекът, който най-много прилича на Бай Ганьо в цялата политическа история на България, този човек е … неговото име е… Бойко Борисов. Този човек оглавява Комисията по външна политика.

Това е толкова логично и толкова срамно, но е факт. И той беше избран с гласовете на харвардските възпитаници, негови предишни опоненти и сегашни партньори, белите якички на корупцията – Продължаваме промяната и Демократична България. Сделката е толкова явна. Приятелят на истината, човекът с двойното гражданство, нашата гордост пред европейските ни партньори, и той е… неговото име е… Кирил Петков.

Той пък беше избран за председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз.

И няма да престана да се изненадвам на двойния стандарт, който ни заобикаля. Хайде да си представим, че когато ние спечелихме изборите и бяхме направили правителство заедно с ГЕРБ-СДС, подкрепено от ДПС, какво щеше да стане? Какво щеше да се изсипе срещу мен? Какво щяха да говорят медиите от сутрин до вечер? Как щяха да се държат водещите журналисти и какво щяха да пишат сайтовете? Така е. Така стоят нещата.

Но пък всеки има право да избере как да се държи и как да живее. В крайна сметка живеем в демократична система и крайната дума имат хората – най-големият съдник. Народа, суверена – той решава. И ако хората харесват младоженците и кумовете и този брак по сметка, ще наблюдаваме един интересен съвместен семеен живот. А ако хората решат друго, развода е неизбежен. Само едно нещо не разбрах – кой от младоженците е булката?


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар