Днес е Велика Събота | Днес.dir.bg

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес е Велика Събота. В последния ден от Страстната седмица православната църква припомня погребението и слизането в ада на Исус Христос.

“В края на деня час преди полунощ започва и празничната великденска служба, за символиката на този ден”, обяснява пред БНР Врачанският митрополит Григорий.

“Това е един особен ден, който завършва Страстната седмица и който е денят между страданията, разпятието и погребението на Господ Исус Христос и неговото славно възкресение от мъртвите”, заяви митрополит Григорий, който е включен в състава на българската църковно – държавна делегация.

Тя заминава за Ерусалим, за да получи и донесе тази вечер у нас Благодатния огън.

“Огънят ще бъде доставен някъде към 19 часа на летище “София”. След като бъде посрещнат тържествено, делегации, които ще бъдат от всички епархии, ще го понесат във всички краища на страната”, обяви той.

“Благодатният огън всяка година слиза часове преди празника по необикновен начин в параклиса на Божи гроб в Ерусалим, а първоначално пламъкът има необичайни свойства, разказва още митрополит Григорий. – Едно чудо, с което Господ Исус Христос свидетелства за своето възкресение и свидетелства също за своята голяма любов към човечеството.”

Тържествените богослужения за Възкресение Христово в цялата страна ще започнат в 23,30 часа.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар