Днес полицаите протестират. За заплати. За пари

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес полицаите протестират. За заплати. За пари. Съгласна съм донякъде с тях. Всеки има право на достойно заплащане. А голяма част от полицаите наистина са достойни професионалисти, които съвестно си гледат работата.

Но няма как да не се запитам защо именно полицаите, които трябва да бдят за сигурността ни и да ни пазят, нищо не казаха, когато главния прокурор и правителството грубо погазваха правата на гражданите, когато нарушаваха Конституцията.

Когато им разпореждаха безпомощни жени да бъдат разкарвани като мечки с пранги на краката. Когато техни колеги биеха зад колоните на Министерски съвет младежи? Защо не протестирахте, когато ви разпоредиха да обгазявате мирни протестиращи?! Тогава, полицаи, защо не казахте нищо?

Защо не протестирахте срещу вашите колеги или началници, които закрилят престъпността, които рекетират бизнеса и слагат чадър над наркодилъри и трафиканти. Не се оправдавайте, че не ги знаете. Знаете ги. И си мълчите…..

Затова аз ви пожелавам успех за заплатите. Но не мога да ви съчувствам. Защото вие вече избрахте страна. И тя не е страната на народа ви.

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар