Урсула

Днес: Пускаме отровното украинско зърно и Урсула ни предлага в Шенген

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нека допуснем България и Румъния в Шенген без да се бавим повече. Изпълнихме над 90% от политическите насоки от 2019 г. Сега е моментът Европа да отговори на призива на историята.

Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на традиционната годишна реч за състоянието на Съюза пред членовете на Европейския парламент в Страсбург.

КритичноБГ напомня, че преди изказването на Лайен премиерът Денков и Кирил Петков от ПП повдигнаха темата за освобождаването на вноса на украинското зърно. Същевременно Полша категорично отказа да го направи.

Фон дер Лайен подчерта, че след по-малко от 300 дни предстоят европейски избори, в проява на забележителна демокрация на блока. „Това е време за размисъл върху състоянието на нашия съюз и работата на техните представители“, каза тя.

„Ще видим каква Европа искат хората. Най-младите гласоподаватели са родени едва през 2008 г. Те ще помислят за войната, за въздействието на климата, за изкуствения интелект“, добави Фон дер Лайен.

По думите й Съюзът отразява визията за бъдеще след Втората световна война, бъдеще на мира и благоденствието. „Когато разговарям с младите хора, виждам същата визия, същото убеждение, че Европа отново трябва да отговори на призива на история“, каза председателят на ЕК.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар