Днес се прощаваме с майор Валентин Терзиев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес се прощаваме с майор Валентин Терзиев, който загина на 9-ти юни при самолетно учение край Шабла.

 

В 10:00 сутринта ще се проведе церемония в авиобазата Граф Игнатиево, на която колеги на пилота ще могат да си кажат последно сбогом с него. Тя ще бъда закрита и на нея външни лица няма да бъдат допускани.

В 14:00 часа ще се състои и самото погребение в Асеновград, откъдето е родом пилотът, предаде БГНЕС.

Майор Валентин Терзиев беше обявен за загинал след като в малките часове на 9-юни пилотираният от него МИГ-29 изчезна във водите край град Шабла. Все още няма информация от намерената черна кутия на самолета и официална версия за авиокатастрофата.

В края на миналата седмица съпругата на майор Терзиев попита президента Румен Радев „дали ще има честно разследване и дело (защото такова ще има), защото всички тези лица са с негова протекция и ще бъде ли военна прокуратура независима или Гешев е прокурорът на Борисов, а военна прокуратура е на Радев“. „И ние очакваме промяна. Не нанасям обвинения, а само задавам въпроси и търся отговори и понесени отговорности, все още. Ще ги получа ли и кога, дали ще стане към края на втория мандат на президента?“. написа в личния си профил съпругата на майор Валентин Терзиев Димитрина Попова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар