Днес LG приключва производството на мобилни телефони

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През април 2021 г. LG обяви, че планира да излезе от смартфон бизнеса и ще закрие мобилното си подразделение. Продукцията все пак продължи, но до днес. Защото се оказва, че 31 май е последният ден, в който южнокорейската компания ще произвежда смартфони. 

Новината идва от корейските медии, в които се съобщава, че продукцията на мобилни телефони LG спира днес, тъй като така е изчислено, че компанията ще успее да произведе достатъчно бройки, с които да покрие вече договорени количества със своите партньори, включително мобилните оператори. 

Фабриката Хайфонг във Виетнам, където до момента се случваше основното производство на мобилни телефони LG, няма да бъде закрита, а просто поточните линии ще бъдат пригодени за други устройства. Там вече се произвеждат телевизори и домакински електроуреди.

LG-Vietnam

Добрата новина за собствениците на смартфони LG е, че от компанията правят заявка, че ще продължат да ги поддържат софтуерно. Премиум моделите ще разчитат на до 3 години обновяване, а по-достъпните – 2 години. Сервизното обслужване също ще продължи 4 години от датата на производство, обещават от LG. 

Разочароваща новина, особено имайки предвид следата, която LG оставиха в света на мобилните телефони, започвайки много преди смартфоните. Спомням си някои емблематични модели от началото на моята професионална дейност, сред които LG Chocolate, LG Secret, както и моделът с прозрачна клавиатура LG Crystal, последвани от доста сполучливите LG Arena, LG Renoir и други. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар