Добра новина: Задължителното носене на маски може да отпадне, но само за ваксинирани – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Задължителното носене на маски вероятно ще отпадне на редица места. Това обявиха от министерството на здравеопазването. Очаква се заповедта да бъде издадена в началото на следващата седмица. 

Става дума за зали за спорт, фитнеси, малки търговски обекти, малки трудови колективи, но само където всички са имунизирани”, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

Ваксинираните вече няма да имат задължението да носят маски в някои закрити пространства. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

“На база на настъпващите горещини искаме да предприемем и мерки във връзка със задължителното носене на маски в някои закрити пространства като зали за спорт, фитнес, фризьорски салони, малки търговски обекти, трудови колективи с не повече от 5-7 човека и всички са имунизирани”, посочи Златанов.

“Това е условие тези хора да нямат задължението да носят маски. Може би в понеделник ще излезем с такава заповед. Стъпката е внимателна и премислена. Това е първата стъпка с цел да бъдем много внимателни по отношение на рисковете, които това действие би могло да донесе, а те са минимални. Трябва да нормализираме нещата и да стимулираме процеса на имунизация”, допълни той.

“Вероятността е понеделник или вторник ще имаме такава заповед, която ще даде възможност на местата, които казах, лицата ще бъдат без маски. Маските ще останат в рисковите зони, които сме определили – големите търговски обекти, административни сгради, където не можем да контролираме хората, които са с ваксини”, каза още той.

Заболеваемостта е 43 души на 100 хиляди население, добавят здравните власти.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар