ДОБРА НОВИНА: Машините спряха властта на СИК

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Видя се, че могат да бъдат овладени процесите с машинното гласуване. По думите му много политици намерили причини да надуят политически балон.

Въпреки това не получихме достатъчно добри обяснения за какво бяха тези допълнителни машини за гласуване, посочи изпълнителният директор на Асоциация „Прозрачност без граници“ Калин Славов пред БНТ.

Там, където машините били развалени, не били подложени на ремонт. Имало известни опасения, че допълнителното броене на разписки ще доведе до допълнителни забавяния, но макар и двойни избори за президент и НС, комисиите се справят с това, отчете Славов.

Той отбеляза, че появата на машините категорично спря начина на промяна на изборните резултати през СИК. Вече не е във властта на СИК какъв изборен резултат ще излезе. Сега остана купуването на гласове предимно от етническите общности, изтъкна Славов.

От „Прозрачност без граници“ наблюдават интересен феномен за поява на межда между прокуратурата и МВР. „Сякаш МВР започна да прави едни солови акции, което от една страна е разбираемо, но когато започне да се къса веригата по пътя на наказателното правораздаване, се появява място за скепсис как ще се развият производствата.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар