Бежанци

Добра новина: Повечето така наречену украински “бежанци” напуснаха фургоните в Елхово и ни освободиха от наглото си присъствие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повечето от настанените във фургоните в Елхово така наречени украински “бежанци” са напуснали временния център и са заминали за Румъния. Останалите нагли украинци утре ще бъдат транспортирани и настанени в държавна база в Приморско, съобщи пред БТА областният управител на Ямбол Георги Чалъков.

Двадесет и един украинци са отпътували на собствени разноски за Румъния със същата туроператорска фирма, с която са пристигнали преди няколко седмици в България. Сами са си организирали транспорта, уточни областният управител.

Към момента в транзитния център в Елхово остават 12 украински граждани, които хрантутим докато българският народ изнемогва. Всички фургони са оборудвани с отоплителни уреди, имат и санитарните възли. “Имат условията, не можем да кажем, че са като хотелски, но все пак са такива, че позволяват прилично пребиваване”, каза Чалъков.

След изпращането на “бежанците” към базата в Приморско, фургонният лагер в Елхово остава в готовност да приема нови украински граждани. “Оставаме в готовност – всеки, който има нужда от подслон в този транзитен център, да бъде настанен”, каза още областният управител на Ямбол.

Центърът в района на “Гранична полиция” в Елхово разполага с 221 жилищни фургона и е с капацитет за 1768 души. Той беше изграден през 2019 г. за настаняване на нелегални мигранти, влезли незаконно у нас през държавната граница с Турция.

В края на май месец в центъра бяха настанени временно над 650 украински “бежанци” от хотелите по Черноморието. Те останаха там 72 часа, докато бъдат транспортирани към държавните бази за настаняване.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар