Добра новина: Социолозите се провалиха, а ГЕРБ срещнаха страшния вълк

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Резултатите от изборите показват тотален провал на социологическите агенции. Нито една дори не предположи, че „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев ще спори за първото място. Анкетите до последния момент даваха смазващо предимство на ГЕРБ с Бойко Борисов. Купени ли бяха, някъде тежко ли сгрешиха? Всеки гражданин има право на мнение по въпроса…

Нито един от социолозите обаче не каза „Извинявайте“.

 

А имаш защо:

 

„Галъп интернешънъл болкан“ – ГЕРБ-СДС 24,2%, за БСП – 15,7%, за „Продължаваме промяната“ – 13,7%. „Има такъв народ“ – 11,3%, ДПС – 11,1%, „Демократична България“ – 9,8% и пр.

„Барометър“: ГЕРБ – 26,4%, БСП – 15,8%, ИТН – 13,4%, ДПС – 11,4%, ПП – 11,2% и т.н.

 

„Екзакта“ – „има разширяване на електоралната подкрепа за ГЕРБ“ – 23,6. Втори са ПП с 16,2 срещу 15,5 за БСП. ИТН – 11,5 и пр.

 

„Алфа Рисърч“ – ГЕРБ убедително с 24,1%, след тях е ПП с 16,5% и БСП с 16,0…

Аналогични са данните и на другите социологически агенции.

 

Тези прогнози бяха взривени. „Продължаваме промяната“ засега получават 26,3 на сто от гласовете – цели 10 пункта от „щедро“ отпуснатите им.

 

И никой не се извини!

 

Обидно и некоректно отношение към българите.

 

***

Борисов и ГЕРБ така и не схващат, че са за последно толкова напред на избори – второ място. Те продължават да отблъскват със смешния плач, че са жертва на зли, коварни и подли сили. Борисов не спря да ръси глупост след глупост. „Гласувах за промяна на промяната“. Дали си мисли, че фразата съдържа оригиналност?

 

Последва също толкова глупаво скроена опорка: „Нашият основен опонент в тази кампания беше Бойко Рашков!“

 

Егати партията, щом един само Рашков ги извадил от равновесие, а и от играта! Какво ще остане от ГЕРБ ако Рашков продължи да е вътрешен министър и в редовен кабинет? Искаме да видя това.

 

Гербаджии и Борисов обвиняват за загубата кого ли не, без да споменат дори за миг собствените си „заслуги“. А точно те са в основата на започналото пропадане.

 

Научаваме все повече за социологията и за начина, по който си отиват диктаторите и техните режими. И това е добра новина.

 

Фрог нюз

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар