Добри хора спасиха бедстваща двойка бездомници в центъра на София (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Добри хора спасиха от най-страшното измръзнала двойка бездомници в центъра на София. Това се случи след призив на столичанин в социалните мрежи.

Всичко започна вчера с апела на Мартин Влайков във Фейсбук.

“Зов за помощ, жена в окаяно състояние буквално умира в центъра на София на ъгъла на ул. “Съборна” и ул. “Цар Калоян”! Всички държавни институции са абдикирали! Столична община, община Средец както и 112 отказаха помощ!

Жената е обездвижена най-вероятно със счупен крак, за нея се грижи глух бездомен (невероятен човек, има нужда от обувки 41-42 номер), който вчера докато й почистваше я изтърва и й разцепиха главата. На улицата са от две седмици тя не е мърдала никъде и откровено няма много време! Моля за подкрепа всички включително журналисти и представители на изпълнителната власт!

Снимки вижте ТУК>>

  

Снимки: Фейсбук

Моля споделяйте жената е млада 45 г.и НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА ДА УМРЕ НА УЛИЦАТА! МОЛЯ, СПОДЕЛЯЙТЕ!”, написа Мартин в социалната мрежа.

Снимки: Фейсбук

Само 3 часа по-късно Влайков добави: “Голяма сила сте, благодаря на всички, които взеха отношение и споделиха поста! На терен дойдоха представители на Омбудсмана и община Средец, които са се самосезирали. Представителката на Омбудсмана ме увери, че е разговаряла с шефката на Агенция за социално подпомагане и тя е обещала да ги подслонят. Малко по-късно пристигна полиция и линейка, след което хората бяха спасени. Името на жената е Сезгин и я закараха в Пирогов. Ако няма фрактури, ще бъде преместена във II-а градска, а глухият приятел Петър ще го закарат в Кризисния център. Благодаря на всички, които взеха отношение към поста и на тези, които дойдоха на място – ИМА СВЕТЛИНА!”.

Последва и бърза реакция от район Средец, където се намираха бедстващите бездомници.

“Самосезирахме се след публикация в социалните мрежи за жена в безпомощно състояние на ъгъла на ул. “Цар Калоян” и ул. “Съборна”, за която се грижи бездомният Петър. Отзоваха се и представители на Омбудсмана и Дирекция “Социално подпомагане”, Общинска полиция и I РПУ”, потвърдиха от район Средец.

Снимки: Фейсбук

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар