Доброволците влизат в Хитрино най-рано след 3 дни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доброволци се организират в социалните мрежи, за да помогнат на хората в Хитрино. Все още обаче в селото се допускат само екипи към Община Шумен и доброволци, които имат застраховка и са преминали специален инструктаж. Това разказа пред БНР един от доброволците от Шумен – Милен Овчаров.

“Веднага, щом бъдат извозени всички цистерни и бъде осигурена безопасност, ще бъдат допуснати доброволци. Най-важно е те да помагат за разчистването на къщите. И БДЖ, и държавата, разполагат с тежките машини, с нужното оборудване, за да разчистят самите цистерни, може би и инфраструктурата на БДЖ”, каза Овчаров.

Очаква се скоро да бъде уточнено и как доброволците ще стигат до Хитрино. Вече са готови списъците къде каква помощ е необходима. От БЧК са поели ангажимент да осигурят необходимите инструменти на доброволците – ръкавици, лопати, кирки, отбеляза още доброволецът. “На терен ще бъдат създавани групи от по няколко човека, на които ще бъдат поставяни цели – точно какво трябва да направят”, добави той.

Кметът на Хитрино Нуридин Басри Исмаил заяви, че първия ден, в който бъде позволено влизането в селото, е редно да влязат собствениците, общинската администрация и полицията, за да се огледат имотите. “След това в този ден ние да обиколим хората, да си направим един регистър какво самите те ще искат. Това нещо да стане контролирано, да влизат хора, колкото трябва да влязат, да не стане с доброто намерение до помагаме, да създадем хаос. Може единия ден да дойдат едните хора, които искат да помагат, на другия ден да дойдат от други организации”, обясни Исмаил. Не по-рано от четвъртък ще може да бъдат допуснати доброволци в Хитрино, смята кметът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар