Добромир Живков: Има политическа игра между ГЕРБ, ДПС и ИТН, но не е публична

Добромир Живков: Има политическа игра между ГЕРБ, ДПС и ИТН, но не е публична

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Има политическа игра, която не може да се долови, защото не е публична. Тя е между ГЕРБ, ДПС и ИТН”. Това каза в предаването “Лице в лице” по bTV социологът от “Маркет ЛИНКС” Добромир Живков.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че групата ще предложи за гласуване в Народното събрание “кабинет на малцинството”.

“Борисов не иска да влиза публично в коалиция с ДПС. БСП каза, че няма да подкрепи кабинет с политически лица. От ПП-ДБ обявиха, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ”, отчете социологът. 

“Има такъв народ” също обяви, че няма да подкрепи първия мандат.

“За съжаление ще станем свидетели на неестествено разцепление в една парламентарна група. Това се е случвало много пъти. Как част от парламентарна група може да бъде “купена” и да се стигне до гласуването на правителството”, коментира Живков относно възможното разцепление на групата на “Величие” в парламента.

“Купуването на гласове е фрапантно. Очевидно има стимул в някои секции. Когато се направи подробния анализ с оценка на риска, очевидно имаше купуване на гласове със сериозен мащаб. Съществуват много на брой секции с висока степен на риск за купуване на гласове”, посочи социологът.

Според него е имало “затваряне на очите” от страна на ръководители в МВР.

“Масовото купуване на гласове не беше възпрепятствано. Феноменът е сериозен. Излязоха колеги и не само социолози, има оцветени секции по моделите за оценка на риска. Имаме порочно купуване на гласове, а вторият феномен – купуване на депутати в Народното събрание”, обясни Добромир Живков.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар