Доган: Загубим ли Бойко и Гешев, губим всичко, което сме градили 30 години… Да останат, ако трябва и с кръв

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата нощ, във връзка с протестите, които не спряха, въпреки че Отровното трио се оттегли, Доган е събрал ключови фигури в държавата в Сараите.

Казват, че е бил гневен и ядосан, като в много редки случаи до сега. Не е доволен от очевидната неспособност да се овладеят протестите, които вече се развиват сами, и без никакво лидерство.

Сокола е крещял и е казвал, че в момента не могат просто да сменят няколко пионки и да овладеят ситуацията.
“Те искат да сменим всичко. И Бойко, и Гешев, и цялата прокуратура, Висш съдебен съвет, ДАНС, службите. И ще го направят. Това значи край на цялата ни система. Ако се подмени всичко едновременно, няма да знаем какво ще се роди. Няма да имаме наши изпитани хора, които да имат време да обяздят новите фигури…” – били думите на Сокола.
“Властта трябва да се удържи, дори с цената на кръв…”- казал още той.
В момента не е ясно какво точно ще стане. Бунтът продължава без лидери, всяка вечер хора се събират на същото място и правят шествия. Няма ги основно част от речите.
Не е изключено, след оттеглянето на “триото”, да се появят нови лидери. Очевидно е, че народът не е получил практически нищо, за да се оттегли. Нито Бойко, нито Гешев са си тръгнали, нито Пеевски мисли да се откаже от нещо, нито Домусчиев и другите олигарси са застрашени.

Това е практически огромен народен протест, който се очаква да угасне, без на народа да му се даде нищо. Такъв случай в историята няма.
Властта единствено може със сила и с полиция да се окопава, но с цената на това да се влачат протести до самите избори, което тотално ще отслаби политическата поддръжка. Тогава може да се получат неочаквани резултати, и ДПС да загуби позиции дори в най-важната си крепост – парламентът.
“Доган е уплашен – за пръв път откакто е в политиката. Дори при Жан Виденов и Иван Костов, които го мачкаха с полиция, не е изглеждал така…” – сподели участник в събитието.
По принцип, че Бойко е превъртял, се вижда всеки ден – отново вчера с поредния му монолог. Но ако и Сокола изпада в амок, това е съвсем нова политическа реалност…

4udoslav
03.11.2020

Източник: https://write.as/4udoslav/dogan-snoshchi-zagubim-li-boiko-i-geshev-gubim-vsichko-koeto-sme-gradili-30

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар