Доган: За 30 години ДПС извоюва стабилно присъствие в обществения живот – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За 30 години ДПС израстна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната.”. Такава констатация извежда почетният председател на ДПС Ахмед Доган в свое обръщение към членовете и структурите на Движението по случай 30 годишнината му.

Ето и цялото обръщение:

Здравейте приятели и съмишленици!

Здравейте Депесари!

Когато говорим, че ДПС стана на 30 години, неволно си спомням, че бях на 30 години, когато започнах изграждането на “Съпротивителното движение” срещу “Възродителния процес” и на 35 когато на бял свят се появи политическа партия “Движение за права и свободи”.

За 30 години ДПС израстна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната.

В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат:

– първата е организирането на “майските събития” през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим;

– втората заслуга е превръщането на ДПС в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България.

ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба. Рядък шанс за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но ако си имал възможността да бъдеш и част от колективната субектност на тези промени, е привилегия на съдбата, която трябва да приемеш не като нещо, което ти е дадено даром, а като отговорност.

Пожелавам на всички ви да бъдете на равнището на тази осъзната политическа и историческа отговорност в утвърждаването на либералната демокрация в България и в Европейския съюз.

Обичам ви!

Винаги Ваш! Ахмед Доган

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар