Договори за 31 млрд. лв. са възложени от 2019 до април 2021 г. – повечето при поръчки с 1 участник

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Договори за 31 милиарда лева са възложени за периода от 2019 до април 2021 г., съобщи министърът на финансите Асен Василев в началото на втория обществен съвет по бюджетните политики. Голяма част от тях са в обществени поръчки с един участник или чрез т.нар. ин хаус процедура, предаде БНР.

Най-големият възложител е Агенция Пътна инфраструктура, като за редица дейности са сключени договори, за които агенцията няма ресурс да плати, допълни Василев:

„Вече сме говорили с регионалното министерство това да бъде дадено на прокуратурата и това е толкова дълбоко неморално. И към изпълнителите на тези поръчки, и към всички други, които чакат за държавен ресурс, за да може той да се похарчи за нещо смислено“.

Обществен съвет към министъра на финансите Асен Василев заседава отново днес с основна тема инвестирането на парите от данъкоплатците.

Акцент са и инвестициите в инфраструктурни проекти, както и парите за общините.

Преди седмица Василев представи разходната част от бюджета и обяви, че около 1,5 млрд. лева от бюджета могат да бъдат пренасочени, което ще бъде фокусът на подготвяната актуализация.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар