Догодина Apple може да пропусне Vision Pro за сметка на по-достъпна версия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple Vision Pro може да не получат логичното си продължение с втора версия в близко бъдеще. Вместо това компанията изглежда ще фокусира усилията си върху нови очила за смесена реалност, които са по-опростени и достъпни за по-широк кръг потребители. 

Очилата за смесена реалност на Apple бяха пуснати по-рано тази година в САЩ, а до 2-3 седмици ще бъдат на още 8 пазара, включително в някои европейски държави. Цената на това устройство в Германия например започва от 3999 евро, което го прави изключително нишово и запазено за много тясна аудитория. 

Затова не е чудно, че американската компания може да направи следващата си стъпка в категорията в посока по-ниска цена. Източникът твърди, че въпросната олекотена версия на Vision Pro може да струва около $1500. 

vision-pro-gallery-measure-dual-loop-202401

Предстоят обаче редица предизвикателства и инженерите на Apple все още не са намерили оптималния начин за постигане на по-ниска цена без твърде много пожертвани възможности. Освен това новата версия трябва да е по-лека, което е един от основните проблеми при оригиналните Vision Pro. 

По-достъпната модификация на Apple Vision Pro се очаква да излезе на пазара до края на 2025 г., а работата по Vision Pro 2 на този етап е на пауза. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар