Догодина iPhone може да има 48 МР камера с 8K видеозапис

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За смартфоните на Apple, очаквани по-късно тази година, не се очаква да предложат огромен скок спрямо серията iPhone 12, но за моделите от 2022 г. анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира доста сериозен ъпгрейд. Начело на списъка с важни промени ще бъде новата 48 МР камера, която ще замени 12-мегапикселовият сензор, предава Mac Rumors. 

Анализаторът вярва, че догодина Apple ще пренесе фотографията с мобилна камера на съвсем ново ниво. Това според Куо ще стане с нов 48 МР главен сензор, който ще има размер на пикселите 1.25 um. Този размер всъщност е по-малък от 1.7 um при iPhone 12 и 2.0 um при очаквания тази година iPhone 13, но през 2022 г. Apple ще използва технология за обединяване на 4 пиксела в 1, което означава размер на пикселите от 2.5 um и 12 МР кадри.

Очаква се догодина iPhone да поддържа и 8K видеозапис, като ще може да създава видео и изображения, “по-подходящи за AR/MR устройства”.

В по-далечен план Куо прогнозира, че iPhone през 2023 г. ще използва перископна камера за по-сериозно оптично приближение, както и сканираща лицата технология Face ID, чиито сензори ще са под дисплея и така ще бъде елиминиран ночът. По-рано Куо беше споделил, че очаква iPhone през 2022 г. да има изрязана в екрана камера, а през 2023 г. да използва скенер за пръстови отпечатъци Touch ID под дисплея. 

Другата новина е, че през 2022 г. Apple ще премахне компактния 5.4-инчов iPhone. Анализаторът смята, че догодина ще има отново 4 смартфона, но ще бъдат два с екран 6.1″ и два с 6.7″ диагонал. Припомням ви, че според информация от различни източници настоящият iPhone 12 mini с 5.4″ размер не се продава достатъчно добре. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар