Доживотен затвор без право на замяна получи майката от Сандански, убила двете си деца

Доживотен затвор без право на замяна получи майката от Сандански, убила двете си деца

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доживотен затвор без право на замяна, с първоначален специален режим на изтърпяване, получи майката от Сандански, убила двете си деца Ивон и Васил. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Окръжен съд – Благоевград. Днес беше прочетена присъдата на подсъдимата Кристина Дунчева. Предмет на делото са квалифицирани състави на убийство. Тя е осъдена да заплати и по 350 хил. лева за всяко от децата на мъжа си.

Подсъдимата е осъдена също да заплати по сметка на Областната дирекция на МВР – Благоевград направените в хода на досъдебното производство разноски за вещи лица в размер на 15 418,67 лева и по сметка на Окръжен съд – Благоевград сумата от 28 000 лева държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, както и по 5 лева за издаване на изпълнителен лист за всяка от посочените суми.

Решението може да се обжалва в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – София, посочват от съда.

Днешното съдебно заседание бе проведено при закрити врати, за да не излизат подробности от семейния живот на Кристина и съпругът й. В съдебната зала присъстваха майката и брата на Кристина, при произнасяне на присъдата и двамата се разплакаха с глас, а майката е и припаднала в ръцете на сина си. 

Делото влезе в съда през 2022 година. Днес пледоарите на прокурори и защита продължиха над два часа. 

Двойното убийство петгодишният Васил и на тригодишната Ивон беше извършено на 19 ноември 2020 година. Докато била у дома с децата си, Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата.


Снимка: БТА

Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син, а след това на 3-годишната си дъщеря. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата. В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.


Снимка: БТА

Кристина Дунчева бе задържана и обвинена в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите. След като изкара два месеца в следствения арест, Дунчева бе преместена в психиатрията на затворническата болница в Ловеч, където остана до 10 май. След това отново бе върната в килията.

Семейството на Дунчева и адвокатът ѝ твърдяха, че Кристина е била системно насилвана от мъжа й, с когото живеела на семейни начала – Георги Трайков, и от баща му – психически, физически и сексуално.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар