Доживот без право на замяна грози бизнесмена Таков, застрелял баща и син

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу 46-годишния бизнесмен Йордан Таков за извършените убийства на 52-годишния Васил Ботев и 32-годишния му син Христо Ботев.. 

Двамата бяха застреляни на 26 ноември 2019 г. в складовата база на ул. „Борба“ в Пловдив, след като между тях и Таков, който е първи братовчед на Васил Ботев и съдружник на сина му, избухнал скандал. Двойният убиец бе задържан на място, а по време на разпита е направил пълни самопризнания, като обяснил, че е бил нападнат и е стрелял при самозащита.Тримата мъже се занимавали с доставка, рециклиране и търговия с кафе машини. Обвиняемият  притежавал законен пистолет „Макаров“.


Във фаталния ден, между тях възникнал спор, понеже Йордан Таков искал да вземе обща за фирмата кафе машина. Христо Ботев не бил съгласен. Последвал физически сблъсък между тримата, след което Таков прострелял с пет куршума бащата и сина.

По делото са разпитани свидетели, иззети са били веществени доказателства, изготвени са били множество експертизи. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на 32-годишния Христо е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата.

Таков е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.

Предвиденото наказание от закона, за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар