“Дойче банк” се радва на най-голямата от 11 години тримесечна печалба

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Печалбата на най-големият германски кредитор “Дойче банк” (Deutsche Bank) е нараснала с 10 на сто през първото тримесечие на годината, надминавайки очакванията на мнозина анализатори, на фона на продължаващото възстановяване на инвестиционното банкиране. Това съобщи Си Ен Би Си, цитирайки изявление на “Дойче банк”.

Нетната печалба на банката, която ще бъде разпределена между акционерите, е достигнала 1,275 милиарда евро (1,365 милиарда долара) през първото тримесечие на 2024 г. Резултатът надминава средната прогноза на анализатори, анкетирани от “Лондон сток ексчейндж груп” (London Stock Exchange Group – LSEG), за печалба от 1,23 милиарда евро, отбеляза БТА.

“Дойче банк” обяви, че това е най-високата й печалба за първото тримесечие от 2013 г. насам. Това също така бележи 15-та поредна тримесечна печалба за банката.

Приходите на “Дойче банк” са нараснали с 1 на сто на годишна база до 7,8 милиарда евро, което банката приписва на ръста на приходите от комисиони и такси. Приходите също са надминали прогнозата на анализаторите за 7,73 милиарда евро, според “Лондон сток ексчейндж груп”.

Приходите от инвестиционния бизнес на “Дойче банк” са се увеличили с 13 на сто до 3 милиарда евро, след като регистрираха спад с 9 на сто през 2023 г.

През 2023 г. банката обяви, че ще съкрати 3500 работни места през следващите години, тъй като възнамерява да спести 2,5 милиарда евро, за да повиши рентабилността и да увеличи възвръщаемостта към акционерите.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар