Докараха моряците от „Веру Су“ в Окръжния съд в Добрич

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипaжът на кораба „Вера Су“ бе въведен в Окръжния съд в Добрич, съобщи БТА. Деветимата моряци заедно с представител на корабособственика очакват да бъдат разпитани от разследващите в присъствието на съдия.

Процедурата е в рамките на воденото досъдебно производство и разпитите ще бъдат при закрити врати.

Преди да влязат, на един от моряците, по негово желание, беше направен бърз тест, който бе отрицателен.

По информация на БНТ, те са поискали консулска защита.

Снощи, след като бяха евакуирани от „Вера Су“, моряците – шестима турци и трима азери, бяха транспортирани до Каварна и настанени в общинския хотел, който от две години не работи, предаде „Про Нюз Добрич“. За деветчленния екипаж е пуснато отоплението в хотела, а изхранването им е с кетъринг. 

Управителят на болницата в Каварна д-р Хамза Велиев коментира, че всички са в много добро здраве и нямат оплаквания.

Представители на холандската фирма, ангажирана със спасителната операция, пък направиха оглед на кораба от брега. Силният вятър и вълнението на морето, което достига 3-4 бала, засега не позволяват разтоварването му. 

Днес метеорологичните условия в района на заседналия кораб остават лоши. През идните дни се очаква още по-силно вълнение на морето.

Корабът вече е под ръководството на български капитан, като на този етап най-важният въпрос остава разтоварването на азотните торове. За да започне то обаче, на първо място трябва да се подобри времето. Все още не са пристигнали и баржите от Италия, чрез които да стане разтоварването.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар