Докато Борисов се чуди как да замаже хаоса, комшиите получават 4,5 милиона ваксини на Pfizer

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докато премиерът Бойко Борисов и приближените му се чудят как да замажат факта, че се провалиха тотално във ваксинацията срещу коронавируса, съседите не спят. В Сърбия тече усилена ваксинация, а днес стана ясно, че Турция ще получи 4,5 милиона дози от ваксината на „Пфайзер” (Pfizer) само до края на този месец.

По данни на „Ню Йорк Таймс” 18% от населението на Сърбия е било ваксинирано (с първа доза), докато процентът за България е едва 4%. В страната ни цари тотален хаос, няма организация, електронният регистър за ваксини ту работи, ту не, а за капак бе обявен нов национален локдаун, който ще влезе в сила в началото на другата седмица.

Общопрактикуващите лекари у нас са подложени на унизително и безплодно чакане за ваксини. Нека видим какво правят съседите. Турският здравен министър Фахреттин Коджа каза, че са получени 58 000 дози ваксина на Pfizer, а до края на месеца ще бъдат получени 4,5 милиона. По думите му Турция е предприела конкретни стъпки за преодоляване на проблемите с глобалния достъп до ваксини.

В България до момента са поставени 350 702 дози ваксина срещу коронавируса. В Турция поставените ваксини са над 12 милиона. В Сърбия са поставени над два милиона дози, в Гърция – 1 345 735, а в Румъния – 2 270 124. „Българският модел” за справяне с коронавируса явно се ползва в Европа и по света. Но се ползва за пример как не трябва да се правят нещата.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар