Докторка от Свиленград пипна за втори път COVID-19 и този път изходът бе фатален, колегите й са в шок – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Коронавируст отне живота на още един лекар у нас. 59-годишната д-р Огняна Кумбова от филиала на Спешна помощ в Свиленград е починала след усложнения с Covid-19 в старозагорската болница.

Тя е била заразена повторно с вируса, след като в края на миналата година е преборила инфекцията.

Докторите от спешното отделение в Свиленград заявиха във Фейсбук, че са потресени от трагичната раздяла със своя прекрасен колега и изразиха болката си.

Няма данни тя да е имала придружаващи заболявания.

За последното денонощие на територията на област Хасково са регистрирани 8 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, седем починали и са поставени 110 дози ваксина.

Починали 3 мъже и една жена от Хасково, една жена от Димитровград, както и два мъже от Свилендград и Минерални бани.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 9144. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 255. В МБАЛ-Хасково са настанени – 104. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 23. В МБАЛ-Харманли са настанени – 16. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 50. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 22. В МБАЛ-Хигия – 5. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 35. От началото на пандемията са починали 576 души от областта, а напълно излекувани са 6915 души.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар