Война

Докторът на батальона „Вълците на Да Винчи“: Украйна няма да победи нито утре, нито догодина

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докторът на батальона „Вълците на Да Винчи“ Алина Михайлова заяви, че Украйна няма да победи Русия нито днес, нито догодина, ако обществото не помогне на въоръжените сили с всички възможни средства, предаде Focus.ua.

Украинското общество се отпусна твърде много в очакване на обявената победа на Украйна и спря да помага на украинските защитници. Поради това не може да се говори нито за освобождаване на Крим, нито за победа като цяло.

Това каза Алина Михайлова, която е боен медик от батальона „Вълците на Да Винчи“. „Ние търпим загуби, в това няма романтика. Няма да прочетете в интернет какво се случва днес на фронта“, каза още тя. Тя отбеляза, че освобождаването на окупираните територии на Украйна сега е под голям въпрос.

 

„Днес не може да се говори за освобождаването на Крим, ако всеки от нас не полага усилия за фронта в каквото и да е качество – военен, доброволец, цивилен човек, който казва „благодаря“ ” на военния и не свежда очи като види военен инвалид. Много сме спокойни днес, че ще постигнем победа. Няма да стане, нито днес, нито утре, нито след година. За да стане, трябва да се мобилизираме“, заяви Михайлова в рамките на Ялтенската европейска стратегия (YES). Михайлова е приятелка на загиналия Герой на Украйна Дмитро Иванович „Да Винчи“ Коцюбайло.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар