Докторът, станал милионер в държавна болница: Трябва да се въведе доплащане от пациентите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Браво проф.Начев.Станахте милионер като директор на ДЪРЖАВНА !! болница…

Не ви ли е срам?
Забравихте се!
Не случайно циганите бият лекарите в България.

Нямате насита на алчността си.И какво ще правите ,когато пациента няма пари да ви плати , но е здравно осигурен ?
Надявайте се мой близък да не попадне във “вашата” държавна болница.

Ако му поискате пари и му откажете лечение лично ще ви съсипя от съдебни дела.Защото това е престъпление !
С тази ваша публикация и свидетелски показания ще ви съдя във всички възможни съдебни инстанции.

Защото в КОНСТИТУЦИЯТА на Република България е посочено ,че сте длъжни да лекувате здравно осигурените пациенти. ДА ЛЕКУВАТЕ ,А НЕ ДА ИЗНУДВАТЕ !!
Вивиан Русинова, Фейсбук
Припомняме:
Трябва да се въведе съучастие на българските граждани в заплащането на болничната помощ. Може да е символично, може да е 5, може да е 10%. Това мнение изрази пред Нова Телевизия директорът  УМБАЛ „Св. Екатерина” проф. Генчо Начев.
Той бе категоричен, че няма държава в ЕС, в която да няма доплащане, освен скандинавските страни, в които обаче данъците за здраве са много по-високи.
Това, по думите ще доведе до три ефекта – контролиращ, възпитателен, както и до ниша за създаване на допълнителни здравни фондове.
„Парите за здраве не са много. Отнесени към глава от населението от страните в Европа ние сме най-ниско“, изтъкна още той. В същото време, коментира проф. Начев, каквато и сума да се вложи в системата, тя не се изразходва ефективно и на практика ще потъне като „вода в пясък“. Проф. Начев беше категоричен, че на първо време трябва да се спрат течовете, да се запушат „дупките“ и да се спре плащането за неща, които не са извършени или които не са показни за извършване.
Той коментира и скандала, свързан с исканата оставка на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев.
По думите му няма опасност чужди клиники да започнат да отказват лечение на наши пациенти и отбеляза, че страната ни има споразумения с фондовете в европейските страни за разсрочване на задълженията.
„Този проблем не е от вчера, този проблем е от много отдавна и сега се експонира“, коментира още проф. Начев. Той определи твърденията за заплахи спрямо управителя на НЗОК за клюки и те трябва да се докажат.
Що се касае до евентуална актуализация на бюджета на НЗОК през февруари той коментира, че в този период това не е възможно. „Той (проф. Плочев – бел.  ред.) трябва да постави въпроса, но той трябва да бъде решен чрез съгласуване между министерство на финансите, министерство на здравеопазването и касата“, заяви проф. Начев, като подчерта, че без координация между тези ведомства и впоследствие парламентът, няма как да се мисли за допълнителни средства. Той обаче подчерта, че парламентът не може самостоятелно да реши да актуализира бюджета на НЗОК без предварително съгласуване с министерство на финансите.
Според него грешката на проф. Плочев не е била, че е повдигнал въпроса, а че го е превърнал в политически. „Когато пишеш писмо до председателя на парламента, трябва хубаво да помислиш за ефекта от него“, заяви той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Докторът, станал милионер в държавна болница: Трябва да се въведе доплащане от пациентите

Вашият коментар