Документ на УЕФА разкри как се разграбва държавата – Бойко раздал 200 млн. на футболните босове

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
УЕФА публикува списък с информация в кое футболно първенство какви заплати се плащат.
От него обаче изникнаха ред въпроси, и го превърнаха в косвен източник на информация за това как се разграбва държавата България.
Така УЕФА ни поставя на 28 място с изплатени за 1 година заплати на футболистите в размер на 29 милиона евро. 55 милиона лева.
За плоския футболен фен, това е достатъчна информация и той спира да мисли.
Мислещите започват да питат – от къде са тия пари.
В същия доклад на УЕФА се казва, че едва 7% са от продажби на билети. Други 6% идват от телевизионни права. И… това е всичко.
От разходите за футбола, едва 13% имат пазарен източник…
Припомняме, че наскоро изтече разговор с участието на виден футболен бос – шефът на Локо-Пловдив Христо Крушарски – Крюшо. Той се оплакваше, че Бойко раздавал много пари на Лудогорец, на Гриша Ганчев, на Левски, а на него… нищо. “Едни 10 милиона проекти да ми дадат, и оправям отбора” – каза босът.
Сега с данните на УЕФА всичко става ясно.
Бойко Борисов налива годишно поне 200 милиона лева във футболните босове чрез различни схеми.
Сметката е проста (произтича дори от изтеклия разговор, от който стават горе-долу ясни съотношенията), та сметката е проста – 60 милиона заплати, заедно с осигуровките, правят към 80 милиона. Но във футбола, горе долу колкото са заплатите, толкова са и останалите разходи. Т.е. общо трябват към 160 милиона.
И това е за да са на “нула” отборите. Но никой бос не се занимава с отбор, само за да е на нула. Ако поставим половината от тази сума – 40 милиона и за босовете (вероятно е доста повече), то се получават 190-200 милиона, които се източват от държавата, в посока на футбола.
Някои от схемите са съвсем ясно видими. Домусчиев получи трибуна “Моци” за 5 милиона от държавата. Гриша Ганчев получи практически без пари Борисовата градина. А на “Левски” – та те дори не си плащат данъците за стадион “Г.Аспарухов”. Плаща им ги Областният управител на София, който се води формален “собственик”. Те ползват, собственикът плаща…
Една малка част от тези суми е от приходи от Шампионската лига. Но това се отнася само до “Лудогорец”. Останалите – все някой друг плаща. Спонсори, рекламни договори, банки… И зад всичко това накрая прозира данъкоплатецът…
И говорим само за кражбите през футбола, които УЕФА случайно без да иска разкри… Какви други схеми има…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар