Домусчиев тегли €300 млн., за да покрива борчове

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Четири години след като Хювефарма свали от българската борса основното си производствено предприятие – Биовет, компанията – майка обяви намерение да се листне на Euronext в Амстердам.

От официалното съобщение на нидерландската борса става ясно, че в първично публично предлагане (IPO) ще бъдат набрани приблизително 300 млн. евро, както и вторична емисия, в която досегашните акционери – братята Кирил и Георги Домусчиеви, ще продадат част от своя дял, като и за двете операции не е посочен процент.

Това на практика е първата компания на български акционери, която прави борсово предлагане в Европа, и то в голям размер. Фармацевтичният бизнес на Домусчиеви е с над 1 млрд. лв. приходи, но и аналогична сума на дългове (б.р. €500 000 000 включително 9-цифрени суми към държавната Българска банка за развитие)”, пише Капитал.

Напомняме, че специално посоченият от Държавния департамент на САЩ в доклада му от пролетта като олигарх и част от режима Домусчиев, от миналата година спешно направи повечето си компании американски в онези от щатите с офшорен режим и холандски при подобен режим като самата Хювефарма холдингс Б.В., както се вижда от отчетите на ФК Лудогорец. Клубът излезе на сериозна загуба за първи път от доста време и на който дружествата са спонсори.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар