Доналд Дък празнува 90 г. с нов анимационен филм по Disney+

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как по-добре да отбележиш рождения си ден, от това да участваш в късометражния анимационен филм D.I.Y. Duck, който излиза в Disney+ на 9 юни? Ами… май няма!

Една легенда на 90, или как забавният паток с изключително къс фитил Доналд Дък ще получи специален подарък по случай 9 декади забавление за малки и големи.

Късометражната анимация D.I.Y. Duck ще бъде първата поява на Доналд в самостоятелна главна роля от излезлия през 1961 г. “Малката буболечка” (The Little Bug). В него зрителите ще видят как един обикновен ден, започнал със смяна на една обикновена крушка, може да се превърне в истинска катастрофа за нашия лесно ядосващ се герой.

DIY-DUCK-ONLINE-USE-01.0 011.00 PUB COMP V01.0187

Начело на проекта застава истинската легенда на Disney – Марк Хен, който е главният аниматор на някои от най-запомнящите се герои в историята на компанията като Ариел (“Малката русалка”), Бел (“Красавицата и звяра”), Мулан (“Мулан”) и множество други.

D.I.Y. Duck ще включва диалог, записан от оригиналния озвучаващ актьор на Доналд, Кларънс “Дъки” Неш, който дава гласа си за кресливия паток в продължение на 50 години. Използвани са архивни записи с негово участие, за да може проектът да е максимално автентичен и специален за всички фенове на героя.

DIY PosterShare2

Това ще бъде последният голям проект за Марк Хен като част от Walt Disney Animation Studios. Наскоро той обяви своето пенсиониране, а по-късно тази година ще бъде удостоен и със специалната награда “Легенда на Дисни” (Disney Legend), която ще му бъде връчена по време на тазгодишното издание на D23 през август.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар