Донев: Важно е да има редовен кабинет, който да приеме спешно държавния бюджет (видео)

Донев: Важно е да има редовен кабинет, който да приеме спешно държавния бюджет (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Когато възвратните глаголи “не се страхувам” и “страхувам се” се използват от представители на българската прокуратура, а не в упражнение по българска граматика, това недвусмислено говори за необходимостта от реформа на съдебната система и потвърждава усилията на служебното правителство, вече втори мандат, да отключи законодателната работа в поредното Народно събрание по законите за правосъдна реформа” – това коментира в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев, визирайки случващото се в съдебната власт през последните дни. 

По думите му въпросните закони са внесени преди месеци.“Всички в тази зала сме наясно колко е важно да бъде излъчено работещо редовно правителство и да се формира парламентарно мнозинство на принципна основа, което да приеме в спешен порядък държавния бюджет и важните за обществото ни закони”, заяви още Донев.


Според него значим напредък в този процес не се наблюдава, въпреки че партиите го посочват като приоритет в своите политически декларации. 

“Законът за бюджета на държавата, законопроектите по Националния план за възстановяване и устойчивост, и по съдебна реформа не са важни за служебното правителство, те са важни за всеки български гражданин. Ще припомня, че държавата функционира в режим на удължителен закон за бюджета, който изтича на 10 юни”, подчерта премиерът.

Част от предварителния дневен ред на заседанието на министрите включва обсъждане на проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на международен договор (LOA) BU-D-QAH “за изграждане на системи за сигурност на помещенията за съхранение на класифицирано оборудване и въоръжение с класификация “US SECRET” за самолетите F-16 Block 70.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар