Донев: Двете най-големи коалиции нямат кадри за управление на властта във втория ешелон – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Донев: Двете най-големи коалиции нямат кадри за управление на властта във втория ешелон

стоп кадър/БНТ

“За мен двете най-големи коалиции нямат кадри за управление на властта във втория ешелон. Затова поискаха  някои зам.-министри да не бъдат освобождавани. Иначе е нормална логика политическият кабинет да си замине заедно със старото правителство.” Това каза бившият служебен премиер Гълъб Донев в предаването “Лице в лице” по БиТиВи.“Всички, които пожелаха да останат, са останали – напр. в Министерството на външните  работи. Мария Габриел ми се обади да оставя зам.-министър.  Също и зам.-министър на правосъдието остава”, уточни Донев.


“Администрацията подготвя процесите, включително и за матурите. Да не мислите, че зам.-министър ги подготвя? Аз назначих зам.-министрите в служебното правителство още първия ден, когато встъпих в длъжност”, каза Донев.  “Освободил съм сега 50-60 човека”, каза той, цитиран от “24 часа”.

Ако работим по схемите на ГЕРБ, ПП да ги питат какви са техните схеми. Че тези 4 млрд. лв. за пътните фирми са раздадени пред последните 3 дни е абсолютна заблуда. Няма никакви преведени пари на пътно-строителните фирми, твърди Донев.

“За първи път служебното правителство провежда обществени поръчки по пътното строителство. Но няма нито един подписан договор, нито лев преведен. Обществената поръчка е на финалния етап, новият министър може да реши да не я приключи, да я провери, да я спре”, каза Донев.

Не е пипан фискалният резерв, твърди Донев.  “Той е в изключително добро състояние. Това са внушения, за да се прикрие несигурността в работата, която предстои”, смята бившият служебен премиер.

Не се страхуваме от ревизия, за тези 10 месеца някъде да е излязъл корупционен скандал?, попита риторично Донев. 

Къде приемствеността и защо смениха шефа на НАП и назначават новия стар директор на НАП Румен Спецов, попита още Донев. Според него е нараснала събираемостта от данъци, има над 30% повишение на приходите в бюджета, няма чадъри над фирми.

България в момента се позиционира като енергиен лидер в региона, каза Донев. Решенията за българските граждани се случват тук, в България, подчерта той.  След като предал властта, получил 150 есемеса с благодарности.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар