Донецк, Луганск и Херсон насрочиха референдуми за присъединяване към Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само няколко часа, след като зам.-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отправи своя призив,  администрациите в Луганск, Донецк и в Херсон обявиха, че ще организират референдуми за присъединяване към Русия, съобщи ръководителят на Херсон Владимир Салдо в Telegram.

 

 

По-рано днес Медведев заяви, че подобни решения ще „циментират геополитическите промени“ и ще дадат допълнителни основания на Москва да защитава окупираните от нея украински региони.

 

 

 

Военно-цивилната администрация на Херсонска област (която е под контрола на руските сили) реши да проведе референдум за влизането на региона в състава на Русия, съобщи ръководителят на ГВА Владимир Салдо.

 

 

Необходимо е незабавно да се организира референдум за влизането на Запорожка област в състава на Русия, се казва в призива на обществения конгрес към ръководителя на региона.

 

Законът за провеждане на референдум в ЛНР беше приет единодушно от депутатите от Народния съвет на републиката, каза депутатът от Държавната Дума Водолацки.

 

 

 

На 23-27 септември е предвиден и референдум в ДНР за присъединяване към Русия, пишат местни издания.

 

 

 

Народният съвет на ЛНР насрочи референдум за присъединяване към Русия на 23-27 септември, пиша РИА Новости.

 

 

 

Въпросът звучи така: „Вие подкрепяте ли присъединяването на ЛНР към Руската Федерация в правото си на субект на Руската Федерация?“

Източник: РБК / РИА Новости

Провежда се референдум в ДНР и ЛНР за присъединяването им към Русия - 2

 

 

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви, че Москва трябва да подкрепи желанието на регионите, като има предвид споразуменията, подписани между Москва и ДНР и ЛНР, които проправиха пътя на Кремъл към започването на войната в Украйна през февруари.

 

 

В началото на септември висш представител на партията на руския президент Владимир Путин „Единна Русия“ предложи провеждането референдуми за присъединяване към Русия на 4 ноември в Донбас и Херсон. Преди около две седмици Кремъл ги отложи за неопределено време.

 

Факти бг, Оф нюз

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар