Дончева: В политиката сметките не са като в учебника по алгебра

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчерашното интервю на колегата Хаджигенов предизвика взрив, което наложи да се даде някакво пояснение, за да може нещата да се уталожат. Toва обясни съпредседателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън! Татяна Дончева в сутрешния блок на БНТ във връзка с коментарите за „развод преди брака“ в най-малката и всъщност бъдеща парламентарна група в 45-то Народно събрание.

По думите й здравият смисъл е, че Николай Хаджигенов направил изявление без много да го премисли. Коалицията „Изправи се! Мутри вън“ е такава, каквато е от самото си начало. Тя предупредила още преди изборите, че „човек на ГЕРБ си има групички във всяка една потенциална група в парламента“. ПП ГЕРБ се е погрижила особени и зависими хора да има навсякъде, посочи Дончева като обаче не потвърди дали има троянски кон в коалицията.

Брифингът, даден от нея и мая Манолова, бил даден преди всичко, за да се успокои реакцията в социалните мрежи, иначе Дончева каза, че нея лично нищо не може да я възмути и е виждала много неща в политиката.

Според нея, изречението „аз съм готов да се жертвам за депутат“ предизвиква снизходително възприятие. Вчера прозвучало изречението „аз съм готов да се жертвам за министър“ и това предизвикало буря в социалната мрежа. Тя познава още 4-5 човека от коалицията, които също са готови да се жертват за министри. „Нищо ново от Големанов“, коментари Дончева.

На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последните в редичката, изтъкна тя. „В политиката математическите сметки не са точно като в учебника по алгебра. В политиката има нещо като от играта на покер и от играта на карти – не е прието да пускаш карта преди да ти е дошъл редът“, коментира Дончева.

Тя има познати във всички политически сили и досега всеки от нас е направил някакви телефонни и лични разговори, но никой не нарича това предварителни разговори. Ние сме една разнообразна коалиция и няма да си сложим правила като в ГЕРБ и БСП, но независимо от това не е лошо да си спомним за една класическа фраза отпреди 20 години – „да бъдете господари на мълчанието“, подчерта Татяна Дончева.

Източник: News.BG

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.