Дончева: Изходът е да се направи техническо правителство до другата пролет

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“ИТН не се справиха с изпълнението на мандата. Конституционната процедура предвижда канздидатът за премиер да действа чрез президента. Когато връчва на президента състава и структурата на МС той връчва и двеп декларации – едната е, че отговаря на условията, а другата, че ще изпълни мандата. На тази база президентът е издал указ и е възложил на НС за гласува това решение”, заяви пред бТВ лидерът на “Движение 21” и зам.-председател на НС Татяна Дончева.

“Не знам как смятат да решат въпроса с публикувания в “Държавен вестник” указ на президента. Това не е казуса с Корнелия Нинова и дали е трябвало да си подаде оставката в БСП. Вместо да признаят, че не са реализирали мандата, те ни вкарват в парламентарна главоблъсканица”, коментира тя.

Според нея, процедурата в парламента спрямо правителството трябва да бъде довършена.

“Не знам какво може да направи президентът с указа си? Мисля, че само той може да “пипа”. Но въпреки това мисля, че кандидатът за министър-председател трябва да бъде гласуван”, каза тя.

“Когато ме наричат предател хора, които никога не са ми казали “добър ден”, драги ми деца, дайте да стъпим на земята. Това, че вие извивахте ръцете на всички, че ще има само ваш кабинет и няма да се съобразявате с никого – моля ви”, обърна се тя към ИТН.

Дончева припомни, че миналото НС е продължило 9 дни заради настояването на ИТН.

“Брутално, нагло, безпардонно казват, че всички са длъжни да ги подкрепят. Сега казват, че няма да подкрепят никакво друго правителство освен тяхното”, характеризира тя поведението на ИТН.

“Изходът е да се направи техническо правителство до другата пролет, със сериозно участие на служебното правителство, без участието на ГЕРБ и ДПС, но с всички други парламентарни партии. За нас няма проблем с чии мандат ще бъде това правителство”, заяви Дончева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар