Дончева се извини на Герджиков, след като го атакува с фалшива новина – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Остър спор се разгоря в ефира на БНТ между кандидата за президент проф. Анастас Герджиков и Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме“. Дончева заяви, че подкрепяния от ГЕРБ кандидат няма никакъв политически опит. Дончева цитира част от реч на проф. Анастас Герджиков, произнесена по време на връчване на титлата доктор хонорис кауза на СУ на Бойко Борисов: „За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 г. или Тодор Живков за повече. Имаме за пример изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи, които искат да бъдат приятели.“

Заради тези думи, Дончева нарече Герджиков: „ортодоксален гербаджия“.

„Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов. Не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини“, реагира веднага в телефонна връзка проф. Герджиков.

Въпросната реч на Герджиков, на която Дончева се позова, както и цялата „новина“ за това, че Бойко Борисов е доктор хонорис кауза на СУ, всъщност е фалшива новина. Тя е разпространена преди два дни през форумите на няколко сайта. Затова няколко часа по-късно Дончева се извини на проф. Герджиков.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар