Дончева: Такъв произвол на изпълнителна власт, която да прави списъци по доноси, не е познат в наши дни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Такъв произвол на изпълнителна власт, която да прави списъци по доноси за лица, на които трябва да бъде отнето или замразено имущество, не е познато в наши дни. Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на ”Движение 21” по повод предложения законпроект, с който се създава специален орган.

Според нея този законопроект реално работи от първото служебно правителство, в което Кирил Петков и Асен Василев са били министри. „Няма нужда да се докарваме на всички велики сили, папагалствайки и слагайки се по този унизителен начин… Властта е тежка, тя се изразява в отговорност и предвидливост. Дотук не виждам предвидливи хора, виждам папагали, които смятат, че някое посолство ще ги държи на власт.

 

„Законите на Хитлер от края на 30-те години на миналия век са с такова съдържание. След края на Втората световна война има някои подобни закони, които да преследват фашистите и техните наследници. В света се развива явление, за което не знаем в подробности – конфискуване на имущество на руски олигарси, а не е ясно на какво основание се отнема това имущество“, допълни тя.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар