Дончев за Денков: Няма сила, не може да контролира министрите си! Сам ще се свали от власт – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ние не се готвим и няма да свалим това управление, рискът е то да се самосвали”. Това каза в предаването “Лица в лице”на bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

“Това управление в момента няма приемлива алтернатива, ако има алтернатива, тя е по-лоша”, уточни той.

Според него Николай Денков не е силен премиер. “Един премиер, освен експертен замах, освен способност да ръководи хора, пари и системи, трябва да води, трябва да излъчва увереност, най-малкото относно собствените си министри, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му се създава неправилното впечатление, че някой отвън причинява кризите на кабинета “Денков”, а всъщност повечето кризи правителството си ги създава само.

Според Дончев при ротацията на премиерите – когато Мария Габриел замени на поста Николай Денков, трябва да се даде оценка на всеки един министър след анализ какво е свършил и какво не е свършил.

Относно обтегнатите отношения между партиите, които подкрепят правителството, той каза: “Дълбоко не вярвам в технологията всички да плеснат с ръце и да се прегърнат, в политиката трябва да има и критики, и различни гледни точки. Но не е необходимо всяко нещо да е обект на политическо истеризиране”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар