Дончев изтрещя: Изборите тази година бяха честни и демократични

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма съмнения за демократичността и честността на проведените тази година избори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на извънредното правителствено заседание.

Припомняме, че най-много критики имаше към провеждането на местните избори. Имаше редица телевизионни репортажи, свързани с купуване на гласове.

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова извади протоколи, за които твърдеше, че са подправени и директно заяви, че Фандъкова е спечелила с контролиран вот в ромските махали.

Изборният процес категорично трябва да се промени и според президента Румен Радев, който настоява за въвеждането на изцяло машинно гласуване.

В обобщението си Томислав Дончев изтъкна опитите за либерализиране на енергийния пазар и развиването на газовата инфраструктура. Дончев подчерта част от постигнатото през годината. По думите му държавният апарат е на съвсем друго ниво след преговорите с компанията „Фолксваген“.

Той засегна темата, че няма нито едно загубено европейско финансиране и заяви, че се надява нещата да се движат така до край.

Според Томислав Дончев ключов приоритет през следващата година са процесите на икономическа трансформация. Основен акцент трябва да е повищаването на добавената стойност към всичко, което се произвежда в България. Трябва да има опити да се произвеждат по-скъпи и по-сложни неща в България, каза вицепремиерът.

Не трябва да секторизираме изцяло работата, а да водим комплексни политики. Първият приоритет винаги трябва да е образованието, категоричен е Дончев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар