Досиетата “Пандора”: Бойко Борисов и Ахмед Доган са двамата българи – имат общо €9 млрд. в офшорки…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Международният консорциум от журналисти, разследващи най-големия теч на информация от офшорни зони, публикува резултатите от проучванията си. Общо 330 световно известни политици са установени с нелегални сметки.

Сред тях има и двама българи, и това са Бойко Борисов и Ахмед Доган. Донякъде изненадващо, но Борисов има “една идея повече пари” – той е с 5 милиарда евро авоари в 4 различни офшорни зони. Доган е с 4 милиарда.

Не е изключено обаче Доган да е по-богат, защото разследването не обхваща всички офшорни зони, а само част от тях. Той е по-отдавна в политиката, а дори по време на съвместното управление на ГЕРБ и ДПС, се счита че е получавал по-големият дял. У нас не се очаква прокуратурата да предприеме действия, защото тя е в ръцете на тези, които трябва да разследва. Но е съвсем възможно разкритията да доведат до нови санкции, от типа на тези по закона “Магнитски”.

Досиетата “Пандора” изригнаха, след като преди няколко месеца хакери разбиха информационната система, и пуснаха данните он-лайн.

Те обаче не бяха проучени и систематизирани – бяха милиони мейлови, банкови документи, търговски регистрации и пр. Сега вече проучването е завършено, и на 100% може да се каже кой кой е сред крадците от народите си. На предстоящите президентски избори, Борисов и Доган се явяват с обща кандидатура – тази на ректора на СУ проф.Анастас Герджиков.

Източник: https://4udoslav.writeas.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар