Доставиха тестовете за малките ученици, разпратиха ги по градовете

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Голяма част от щадящите тестове за децата от 1 до 4 клас вече са доставени в базата на Българския Червен кръст в село Лозен край София. Днес първите количества заминаха за няколко областни градове. В неделя се очаква да бъдат разпределени тестовете за училищата в столицата.

В същото време остава неясен броят на децата, чиито родители до понеделник трябва да отговорят дали желаят детето им да се върне в клас, или ще продължи да се обучава онлайн под условието, че това ще стане, само ако съответното училище има ресурс да го организира.

Присъствено ще учат всички ученици до четвърти клас, за които поне половината родители в съответната паралелка са съгласни те да бъдат тествани с щадящи тестове два пъти седмично, и в училището има персонал и/или доброволци със сертификат, които да извършват тестването, припомниха инструкциите си от МОН.

Министерството бе разкритикувано от учители и директори на училища, че не е избрало по-удобните за целта тестове „близалки“, а такъв модел за вземане на слюнка, който ще затрудни не само децата, но и учителите. Според педагозите тестовете, които вече са доставени, са подходящи за големите ученици, от 16 г. нагоре.

Същевременно от МОН припомниха, че не отговаря на истината разпространената на някои места информация, че се отлага завръщането в клас на малките ученици. От ведомството потвърждават, че планът е на 10 ноември учениците до 4 клас да се върнат в училищата, ако родителите им са пожелали това.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар