Доставките на смартфони ще се свият с невижданите досега 12% през 2020 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

11.9% по-малко смартфони ще бъдат доставени в световен мащаб през 2020 г., прогнозират IDC в последния си доклад, отразяващ влиянието на COVID-19 върху технологичния сектор. Според анализа световната пандемия е довела не само до проблеми по веригата с доставки на водещите производители, но и до по-слаб потребителски интерес. 

Според доклада доставените смартфони за 2020 г. ще бъдат около 1.2 милиарда, което е близо 12 на сто по-малко спрямо 2019 г., когато броят беше малко под 1.4 милиарда. Това е най-големият спад в историята на този пазар.

IDC очаква сривът за първото полугодие на настоящата година да е още по-сериозен – 18.2%, а пазарът да се върне към растеж едва в първото тримесечие на 2021 г. Позитивното в доклада е, че 5G смартфоните ще са катализатор за пазара и на тях ще се дължи нормализирането на ситуацията догодина. 

Интересното е, че Китай, откъдето тръгна COVID-19, се очаква да отбележи едноцифрен спад за годината, тъй като фабриките там вече са рестартирали работа и всичко се връща към нормалното. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар