Доставките с дрон на Amazon са провал

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След десетилетие на мечти за доставки с дронове от Amazon, услугата се оказва пред пълен провал.

Както съобщава New York Times, търговският гигант все още доставя чрез дрон само в два града и дори тези, които използват услугата, казват, че тя е твърде безполезна.Дроновете на компанията могат да носят само малки предмети, които тежат до пет килограма и които могат да оцелеят при падане от високо, съобщава NYT.


Дори и след като отговарят на тези стандарти, доставките с дронове също са затруднени от фактори на околната среда, включително дъжд, вятър и топлина, последното от които е проблем за Колидж Стейшън, Тексас.

Amazon също така изисква да няма коли близо до точката на връщане, което означава, че клиентите често трябва да преместват колите си от паркоместата им.

От клиентите също се изисква да присъстват физически, за да приемат доставките – не само за да избегнат пиратите на верандата, но и защото понякога предметите ще се търкалят на улицата.

Оказва се, че метеорологичните ограничения, възможността за по-лесна кражба, ниските възможности на дрона и необходимостта от присъствието на получателя са направили услугата крайно непопулярна.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар