Доста от ограниченията заради К-19 във Великобритания бяха отменени – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Британският премиер Борис Джонсън приветства в туитър падането на някои наложени заради пандемията забрани като завръщането на организирания спорт в Англия, но призова хората да бъдат предпазливи. Джонсън заяви, че се надява на “велико британско спортно лято” и пожела късмет на онези, които се връщат на игрищата, басейните и други спортни съоръжения. Очаква се днес той да даде пресконференция по темата.

От днес отпада изискването хората да останат по домовете си. Групи от шест души или две домакинства също ще могат да се срещат на открито, включително в частни градини. Могат да се проведат сватби, но само с четирима присъстващи гости. Протестите на открито са разрешени. Столичната полиция предупреди обществеността въпреки това да се въздържа от срещи. Великобритания гарантира, че вторите дози COVID-19 се прилагат навреме. Това заяви министърът на културата Оливър Даудън, цитиран от “Ройтерс” на фона на опасения относно доставките поради търкания с Европейския съюз.

“При цялото ни планиране ние взехме предвид втората доза ваксина”, подчерта той. На въпрос за доклада на вестник Mail on Sunday, че ваксината Moderna ще бъде въведена за първи път във Великобритания в средата на април, Даудън заяви: “Очакваме Moderna да дойде по-късно този месец.”

Великобритания отбелязва на 23 март 1 г. от налагането на първата блокада за предотвратяване разпространението на коронавируса. В Деня за размисъл британците почетоха жертвите с минута мълчание. Джонсън, който бе приет в болница с коронавирус миналата година, също ще почете жертвите с минута мълчание. Активисти призовават 23 март да бъде обявен за официален ден в памет на жертвите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар