Достоен! Кирил Петков: Най-щастлив ще съм, ако вляза в ролята на 121-ия депутат на промяната

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Идеята Ицо Хазарта да стане водач на листа беше моя. Аз винаги съм харесвал неговото изкуство. Аз лично го поканих и прекрахме много време в разговори. Основната тема на разговорите ни беше образованието, а не толкова културата. Знам какво е образованието на Ицо Хазарта. Той прекара доста време и с проф. Денков, като също разговаряха за образование. Нашето образование трябва да стане адекватно за бъдещото, ако искаме да бъдем конкурентноспособни и учениците да придобиват нови умения.

Това каза в предаването „Събуди се“ по NOVА съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков.
„Проф. Денков не прави нищо в редиците на ПП. Той си гледа задълженията на служебен министър. Аз съм го помолил единствено за експертно мнение. Надявам се да имаме възможност да го поканим за редовен министър, но към момента той е изцяло отдаден на работата си в служебния кабинет.Нямаме сделка за нито едно място в листите ни, както и нямаме сделка за нито един човек. Ние не сме тук, за да раздаваме роли и постове. Нека минат изборите и тогава трябва да седнем на разговор с коалиционните ни партньори, защото следващото управление ще е коалиционно. Трябва да проведем разговори за принципни политики и да намерим хората с най-голям капацитет. Тук не става въпрос да раздаваме постове на наши хора. Споменал съм г-н Събев (собственикът на „Еконт“ – бел.ред.), защото му се възхищавам за работата, която върши. Според мен няма друг човек в България, който да си разбира толкова от работата в своята сфера. Това е било причината да спомена името му. Не искам да влизам в ролята на човек, който предопределя нещата и повече няма да споменавам имена. Лично аз бих се чувствал най-добре и ще бъда най-щастлив в ролята на 121-ия депутат на промяната“, обяви Петков.

„От „Има такъв народ“ сме разговаряли с Мика Зайкова. За нас тя е един много достоен и стойностен човек. От БСП сме разговаряли с Крум Зарков, защото за последните месеци се убедихме, че той има много интересни идеи. С другите наши партньори разговаряме директно с г-жа Манолова и Арман Бабикян. От „Демократична България“ разговаряме с Христо Иванов и ген. Атанасов“, разкри още той.
„Специализираната прокуратура в България се използва като бухалка. Надявам се това нещо да се прекрати. Аз уважавам българските институции и съд и ще се съобразя с всички техни решения. Сигурен съм, че много хора ще се зарадват, ако старите управители на ББР се върнат и започнат отново да раздават по 150 млн. кредити на наши хора. Искам да им кажа да не се радват, защото решенията ми като служебен министър ще останат, защото има такова стабилно решение на Конституционния съд. Пак повтарям, че ще приема всички решения на институциите“, коментира Кирил Петков казуса с канадското му гражданство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар