Виктор Орбан: ЕС прилага юридическо насилие над Унгария и Полша

Достоен Орбан: Преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС не трябва да започват

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Унгария предлага да не се включва в дневния ред на предстоящата среща на върха на ЕС в Брюксел на 14-15 декември въпросът за започване на преговори с Украйна за присъединяването й към общността. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан в сутрешния ефир на радиостанция Кошут.

„Преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС не трябва да започват“, каза Орбан. Според него „Европейската комисия е представила предложение за започване на преговори за членство на Украйна, но това не съвпада с интересите на много държави“. Орбан отбеляза, че ако този въпрос бъде поставен в дневния ред на предстоящата среща на върха на ЕС в Брюксел, нейните участници „няма да могат да се споразумеят помежду си“.

Според Орбан Унгария смята, че Европейският съюз трябва първо да сключи споразумение за стратегическо партньорство с Украйна за период от 5-10 години и едва след това да реши дали ще бъде възможно да приеме тази страна в общността.

„Ако не знаем какви ще бъдат последиците от приемането на Украйна, тогава нека дори не започваме да говорим за това“,заяви Орбан. Според него Европейският съюз „първо трябва да сключи споразумение с Украйна за стратегическо партньорство, което може да продължи от 5 до 10 години, а след това да мислим как да продължим по-нататък“.

„Но никой никога не ни е питал за мнението ни“, коментира Орбан.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар