Достоен! Президентът обнародва промените в Изборния кодекс светкавично

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев вече е издал указ за обнародването на промените в Изборния кодекс. Извънредният брой на “Държавен вестник” ще излезе на Велика събота, 1 май, а законът вече е подписан от държавния глава.

Приемането му бе приключено от Народното събрание само час преди полунощ в четвъртък. А депутати се помолиха на Радев да наложи вето заради объркани при приемането текстове.

Президентът на практика не остави никакъв шанс дори да му бъде поискано да наложи вето върху законовите промени, които станаха обект на изключително ожесточени и продължителни сблъсъци в пленарната зала. От ГЕРБ допуснаха в края на заседанието, че може и да се обърнат към президента с такова искане.

Светкавичната бързина, с която държавният глава обнародва поправките, обаче показа, че той няма намерение да им остави такава възможност.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов беше настоял Радев да върне промените в парламента за повторно обсъждане заради улесненото образуване на избирателни секции в чужбина. Неговата партия обаче е извънпарламентарна, а и поправките към онзи момент дори не бяха приети.

Eто го и самия указ тук.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар