Борисов Радев

Достоен Румен Радев: Трябва да се разделим с беззаконието и арогантността на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг пред настоящето и бъдещето. Това каза президентът Румен Радев в реч в Пловдив на тържествената заря – проверка по случай 134-годишнина от Съединението на България.

„Идейната безпътица на първенците катастрофира в апатия, отчуждение и безверие. Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава единствено на думи.

Все по-често се призовава за ново Съединение, но се пропуска, че то минава през разделение. Епохата иска от нас да се разделим с всичко, което тежи и спира нацията в нейното развитие. Трябва да се разделим с беззаконието, с арогантността и апатията. Да отхвърлим нихилизма. Да осъзнаем, че докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем истински единни“, заяви в словото си държавният глава.

„Нека помним, че най-страшна е присъдата на следващите поколения. Че истинската оценка за делата нище я дадат онези, които идват след нас. Но съдбата на нацията се кове тук и сега. Наш дълг е заедно да съградим справедлив и достоен живот в свободна, демократична и просперираща държава.“, каза още държавният глава.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар