Елена Йончева: Несправедливо е неприемането ни в Шенген по чисто политически причини

Достойни! Трима български евродепутати не подкрепиха пращане на оръжия за киевския режим

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трима български евродепутати не подкрепиха задействането на спешна процедура по акта в подкрепа за производство на боеприпаси за Украйна, съобщи БНР.

Решението беше прието от Европарламента с 518 гласа “за”, 59 “против” и 31 “въздържал се”. Сред въздържалите се са Сергей Станишев, Елена Йончева и Петър Витанов от Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Други двама български евродепутати – Атидже Алиева-Вели от “Обнови Европа” и Андрей Слабаков от Европейските консерватори и реформисти, пък не участваха в гласуването. Всички останали са гласували “за”, включително Иво Христов и Цветелина Пенкова от БСП.

Актът на Европейския парламент е насочен към увеличаването на доставката на муниции и ракети за украинската армия, както и да средства в размер на 500 млн. евро, с които да се помогне на страните членки на ЕС да попълнят складовете си и увеличат продукцията на боеприпаси.

След приемането на решението Европарламентът ще назначи преговорен екип и ще гласува акта на следващото пленарно заседание в края на май в Брюксел. След това вече евродепутатите ще започнат преговори със Съвета на ЕС за постигане на политическо споразумение, което пък ще гласуват в края на юли.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар